Stootkussens voor superjachten

Bij Maru Watersport & Industrie staan we bekend als dé specialisten op het gebied van fenders en toebehoren voor superjachten. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot enkele decennia, zijn wij een onmisbare speler in deze luxueuze wereld. Met een reputatie die gebouwd is op kwaliteit en vakmanschap, is Maru Watersport & Industrie de eerste keuze voor superjachtbouwers over de hele wereld.

Jacht toebehoren; fenders, stootkussens en fenderhaken

Binnen de wereld van superjachten is het essentieel om beschermingsmiddelen te hebben van topkwaliteit. Stootkussens en fenders zijn immers onmisbaar op een jacht. En dat is onder andere waar Megafend en Aere in beeld komen. Maru Watersport & Industrie heeft een nauwe samenwerking met deze merken om de beste fenders, stootkussens en fenderhaken voor schepen aan te bieden aan de beste superjachtbouwers en werven overal ter wereld.

Lichtgewicht fenders voor superjachten

Het Amerikaanse Megafend, een pionier op het gebied van fenderontwerp. Megafend levert eersteklas fenders en stootkussens die ontworpen zijn om de kostbare romp van mega- en superjachten te beschermen tegen schade. Gemaakt van duurzaam, hoogwaardig materiaal bieden Megafend fenders optimale bescherming en zijn ze bestand tegen de zwaarste omstandigheden op zee.

De lichtgewicht stootkussens van Megafend worden gelast in plaats van gelijmd. Dit zorgt ervoor dat de kans op lekken zeer klein is. De fenders zijn beschikbaar in verschillende maten en stijlen om aan de specifieke behoeften van elk superjacht te voldoen. Naast het standaard PVC, biedt Megafend ook super sterke fenders aan van polyurethane. Dit is tot wel twee keer zo sterk en slijtvast als gewoon PVC. Wij adviseren de polyurethane fenders van Megafend vanaf een scheepslengte vanaf 70 meter.

Custom made fenderhaken voor superjachten

Naast de hoogwaardige fenders en stootkussens van Megafend biedt Maru Watersport & Industrie ook de innovatieve fenderhaken van dit merk aan. Deze fenderhaken zorgen voor een veilige en efficiënte bevestiging van de fenders aan de reling of bulwark van het jacht.

Dankzij het gebruik van fenderhaken wordt het aanlegproces aanzienlijk vereenvoudigd. De fenderhaken worden altijd op maat gemaakt en zijn daardoor uniek voor ieder jacht. De custom made fenderhaak is zo gemaakt dat het precies in het rail- of verschansing profiel van het jacht past. Dit zorgt voor een ideale bescherming tegen lijn slijtage en beschadigingen aan de lak.

Oersterke fenderhaken van 316 RVS

De fenderhaken van Megafend zijn oersterk en worden gemaakt van 316 RVS. Hierdoor zijn de fenderhaken zeer geschikt voor het gebruik op superjachten. Het zachte schapenwol aan de binnenkant van de haak, voorkomt beschadigingen aan de lak. De haak wordt aan de buitenkant voorzien van eersteklas en onderhoudsvrij leer. De hardware is tevens gemaakt van 316 RVS en is naar wens te verkrijgen. Denkt u hierbij onder andere aan clamcleats, D- rings, spreaderbars en naamplaatjes.

Lichtgewicht fenders van Aeré

Aere Docking Solutions uit Amerika is tevens één van de marktleiders op het gebied van producten voor superjachten, welke garant staan voor kwaliteit en functionaliteit. Maru Watersport & Industrie levert de stootkussens van Aeré al 15 jaar aan de Nederlandse superjachten bouwers vanwege de betrouwbaarheid en kwaliteit. Deze moderne en stijlvolle stootkussens zijn vervaardigd met oog voor detail en zijn perfect afgestemd op de behoeften van jachteigenaren.

De naden worden zowel binnen als buiten versterkt. Deze naden zijn 3 tot 4 lagen dik. De ophangogen van de Aere stootkussens zijn D-sluitingen, gemaakt van roestvrij staal.

De lichtgewicht fenders van Aeré zijn zowel te verkrijgen als langwerpig stootkussen als in een balfender.

Kwaliteit en uitmuntendheid zijn in de wereld van superjachten ontzettend belangrijk. Daarom staat Maru garant voor de allerbeste kwaliteit. Alleen het beste is goed genoeg in een wereld waarbij luxe en bescherming hand in hand gaan.