Commerciële vaart en marine

Boeien en fenders voor de commerciële vaart en marine

Bij de marine en in de commerciële vaart (beroepsvaart) wordt veelvuldig gebruik gemaakt van Polyform heavy duty fenders. Dit om de veiligheid van schepen, havens en maritieme infrastructuur te waarborgen. Polyform stootkussen zijn dus essentieel bij het verminderen van schade en slijtage veroorzaakt door aan- en afmeren. Zowel in de commerciële scheepvaart als bij de marine, hebben stootkussens bewezen van onschatbare waarde te zijn. Hier is een overzicht van hun rol in combinatie met commerciële vaart en de marine:

Fenders voor de commerciële vaart

In de commerciële scheepvaart worden stootkussens op verschillende manieren ingezet:

  • Bescherming van schepen: Grote vrachtschepen, olietankers en containerschepen maken gebruik van stootkussens om hun romp te beschermen tegen schade tijdens het aanmeren en afmeren. Deze kussens absorberen de schokken en verminderen de druk op de romp van het schip.

  • Bescherming van infrastructuur: Havendokken, kades en laadplatforms worden beschermd tegen schade door aanmerende schepen dankzij stootkussens. Deze voorkomen dat schepen direct in contact komen met betonnen of metalen wanden.

  • Passagiersschepen: In de cruise- en passagiersvaart zijn stootkussens van groot belang om de veiligheid van passagiers en het schip te garanderen tijdens het aanleggen aan terminals.

Fenders voor de marine

In de maritieme sector, waaronder marine-operaties en defensie, spelen stootkussens eveneens een belangrijke rol:

  • Marinevaartuigen: Militaire schepen, zoals fregatten en onderzeeërs maken gebruik van stootkussens ter bescherming van het schip.

  • Operaties en Missies: Bij maritieme operaties, zoals het aan boord brengen van personeel en materiaal, kunnen stootkussens dienen als buffer tussen schepen.

Kortom, stootkussens zijn van onschatbare waarde in zowel commerciële scheepvaart als maritieme operaties.

commerciele-vaart-fenders-marine-polyform-maru-watersport