Polyform

Sinds 1961 de importeur van Polyform stootwillen en boeien

Polyform

Polyform Noorwegen is opgericht in 1955 en was het allereerste bedrijf in de wereld dat opblaasbare boeien en fenders produceerde. Hiermee is Polyform Noorwegen de grondlegger van de moderne kunststof boei.

Het bedrijf is gevestigd in Ålesund, Noorwegen en ligt hiermee in één van ‘s werelds meest innovatieve maritieme omgevingen. Vanaf 1970 en in de jaren 1980 ontwikkelde Polyform de eerste, deels geautomatiseerde machines voor rotatie-gieten.

In 1990 kocht Polyform een ander Noors bedrijf, Scanmarin AS. Dit was ‘s werelds eerste bedrijf dat purse-seine drijvers produceerde, in eerste instantie door de expansie van PVC-plastic. De grondstof is inmiddels vervangen door BACELL, een intern ontwikkelde, EVA-gebaseerd materiaal.  

Aan het begin van het millennium heeft Polyform AS ‘s werelds eerste -en nu toe alleen – volautomatische machines voor de productie van cilindrische fenders opgezet. Deze machine (en de bijbehorende technologie) is baanbrekend, hiervoor zijn nationale en internationale patenten aangevraagd en verleend. 

In 2009 verwierf Polyform AS de productie- apparatuur en distributie voor grote geschuimde offshore boeien. Het brede scala van grote boeien en ponton drijvers die gemaakt zijn van polyetheen en gevuld met polystyreen- of polyurethaanschuim. Deze geschuimde boeien zijn nu op de markt gebracht onder het Polyform handelsmerk. In aanvulling op het uitgebreide assortiment van standaard producten, biedt Polyform ook op maat gemaakte oplossingen.