Stootkussens voor boten en steigers

Bij Maru Watersport & Industrie draait alles om topkwaliteit stootkussens en fenders voor boten en steigers. We hebben een geweldige selectie van deze onmisbare watersportartikelen, inclusief superhandige opblaasbare stootkussens. We zijn er trots op dat we producten leveren van gerenommeerde A-merken, die voldoen aan de hoogste normen.

Fenders voor boten

Watersport is onze passie! We begrijpen hoe belangrijk het is om uw boot te beschermen tegen allerlei onheil. Daarom hebben we een uitgebreid assortiment aan stootkussens voor boten. Maru Watersport & Industrie levert stootkussens en fenders in alle soorten en maten om de schade aan boten én de omgeving te voorkomen.

Stootwillen

Stootkussens en fenders voor boten, ook wel bekend als stootwillen, zijn essentiële onderdelen in de maritieme wereld. Ze worden gebruikt om schepen, boten en andere watervoertuigen te beschermen tegen schade die kan ontstaan door aanvaringen, wrijving of schokken tijdens het aanmeren of wanneer het schip in de haven ligt.

Al sinds 1961 is Maru Watersport trotse importeur van Polyform Noorwegen. Polyform biedt een breed scala aan stootkussens en fenders en produceert kwalitatief de beste stootkussens op de markt. Wij leveren deze stootkussens aan onder andere de superjachtbouw, visserij, havens, bagger- en offshore industrie en aan de betere watersportwinkels.

Stootkussens en fenders van duurzame materialen

U weet nu dat stootkussens specifiek zijn ontworpen om boten en schepen te beschermen tegen schade. Maar waar worden stootkussens voor boten van gemaakt? Voor het maken van stootkussens en fenders worden doorgaans duurzame materialen gebruikt zoals rubber of kunststof. Maar ook schuimfenders, welke vaak gebruikt worden als stootrand in havens of aan steigers, zijn erg populair. Door de gesloten celstructuur absorbeert het geen water en daarnaast is dit type stootkussen erg hufterproof.

Soorten stootkussens voor boten

Voor boten zijn er verschillende soorten stootkussens beschikbaar, waaronder opblaasbare, lichtgewicht stootkussens die gemakkelijk op te bergen en te installeren zijn. Maru Watersport & Industrie is naast Polyform Noorwegen ook importeur van Megafend en Aeré. Beide bieden zij topkwaliteit lichtgewicht stootkussens aan, welke onder andere zeer geschikt zijn voor de superjacht industrie.

Fenders zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en maten, zoals cilindrisch of bolvormig afhankelijk van de toepassing en het type schip.

Veiligheid en bescherming

Kortom; stootkussens als fenders zijn dus van groot belang voor de veiligheid van boten en schepen. Ze beschermen niet alleen het vaartuig zelf, maar ook de havenfaciliteiten en andere schepen in de omgeving. Door het gebruik van stootkussens en fenders wordt de kans op schade aan de boot verminderd, evenals de mogelijke kosten en vertragingen die kunnen optreden als gevolg van reparaties.

Heeft u een vraag of wilt u advies over welke stootkussens voor uw boot of toepassing geschikt zijn? Wij adviseren u graag over onze stootkussens en fenders voor boten.